Apteekki Lohen monipuoliset palvelut

Apteekkimme palvelut ja tuotteet ovat terveempää ja sujuvampaa arkeasi varten. Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa ja kerromme lisää palveluista, joista voi olla apua terveytesi ylläpidossa tai perheesi erilaisissa elämäntilanteissa. Kysy meiltä!

Lääkkeet ja lääkevaihto

Meiltä saat reseptilääkkeiden toimitukset ja monipuolisen valikoiman itsehoitolääkkeitä erilaisten tilapäisten ja lievien oireiden hoitoon. Lääkkeiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä kannattaa aina kääntyä ammattitaitoisen henkilökuntamme puoleen. Neuvomme mielellämme lääkkeiden oikeassa käytössä ja sopivan tuotteen valinnassa. Ohjaamme myös tarvittaessa asiakkaamme lääkärin hoitoon.

Reseptilääkkeiden toimitus tapahtuu palvelupisteissä, joissa voit keskustella farmaseutin tai proviisorin kanssa lääkitykseesi liittyvistä asioista kaikessa rauhassa.

Vuoden 2003 huhtikuusta alkaen apteekit ovat voineet tarjota lääkärin määräämän lääkkeen tilalle edullisemman vastaavan valmisteen, jos sellainen on saatavilla. Vaihtokelpoinen lääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen. Kysy lisätietoja meiltä!

Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta

Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi tarkistamme aina käyttämiesi lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla haitallisia ja ikäviä yhteisvaikutuksia. Jopa reseptivapaan ja reseptillä määrätyn lääkkeen yhteisvaikutukset voivat joskus tuottaa ongelmia. Autamme sinua huomioimaan eri lääkeyhdistelmien mahdolliset riskit ajoissa.

Jos sairastat monia eri sairauksia, sinun on hyvä keskittää lääkeostosi meille, niin apteekkimme ammattilaiset varmistavat lääkityksesi turvallisuuden.

Annosjakelupalvelu

Annosjakelupalvelu sopii erityisen hyvin henkilölle, jolla on käytössään useita eri lääkkeitä. Palvelussa asiakkaan lääkkeet pakataan annoskohtaisesti siihen järjestykseen, jossa ne otetaan. Lääkkeet toimitetaan valmiissa annospusseissa kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palvelun käyttäjien lääkityksen yhteisvaikutukset ja kokonaislääkityksen tilannetta seurataan. Palvelu on maksullinen, kysy lisää apteekista!

Tiliasiakkuus ja suoraveloitussopimus

Halutessasi voit ryhtyä Apteekki Lohen tili- tai suoraveloitusasiakkaaksi. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa tai erikseen sovitulla aikataululla. Suoraveloitussopimus sopii esimerkiksi niille, jotka eivät itse pääse asioimaan apteekissa, vaan lääkeostokset hoitaa omainen tai muu henkilö. Kysy lisätietoja henkilökunnalta!

Kelan lisäkorvaus eli lääkekatto

Vuonna 2024 vuosiomavastuu on 626,94 euroa. Jos vuosiomavastuusi ylittyy, sinulla on oikeus lisäkorvaukseen. Apteekki saa tiedon vuosiomavastuusi ylittymisestä lääkeoston yhteydessä. Saat lisäkorvauksen heti apteekissa eli sinun ei tarvitse hakea lisäkorvausta Kelasta.  Loppuvuoden ajan maksat jokaisesta korvattavasta valmisteesta 2,50 euron omavastuun. Jos ostamasi lääke on viitehintaa kalliimpi ja kiellät apteekissa lääkevaihdon, maksat lisäksi viitehinnan ylittävän osuuden.  Tutustu tarkemmin lisäkorvauksiin Kelan sivuilla

Etäasiointi ja kotiinkuljetus

Apteekki Lohi tarjoaa ilmaisen kotiinkuljetuspalvelun Lohjan keskustan lähialueella viiden kilometrin säteellä apteeksitamme. Kotiinkuljetettavat apteekkituotteet voi maksaa ovella käteisellä, pankkikortilla tai Remomedi-sovelluksella.

Soita arkena Apteekki Lohen numeroon 019 324 131, klo 9 – 18 välisenä aikana tai käytä älyläitteesi Remomedi-sovellusta asioidaksesi Apteekki Lohessa etänä.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Tuo lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle.

Lajittele lääkkeet näin:

• Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
• Elohopeakuumemittarit erillään.
• Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.
• Jodia sisältävät lääkkeet erillään.
• Ruiskut ja neulat erillään.